Csíki Csipsz

IGAZI SZÉKELY TERMÉK, A TILTOTT CSÍKI SÖR MANUFAKTÚRA AJÁNLÁSÁVAL!

A székely pityóka olyan, mint a rock and roll: Amerikából jött, meghonosodott, és életszükségletté vált. Erdélyben a pityókatermesztésnek évszázados termelői tapasztalata és tradíciója van, és ez Székelyföldre különösen igaz.

A pityóka feldolgozása folyamán kizárólag minőségi, GMO mentes alapanyagokat használunk fel. A sütés folyamatánál különleges, 100% napraforgóolajat használunk, amely magas olajsav és telítetlen zsírsav tartalmának köszönhetően jó hatással lehet a koleszterinszintre. Nem használunk tartósítószereket, valamint minden fűszer és a teljes üzem igazoltan gluténmentes.

TUDTA?

Több székely gazda is még lóval szántja a földjét, – ellentétben a széles körben elterjedt ipari, traktoros földműveléssel- így nem sérül a pityóka. A pityóka boldogsága az Ön boldogsága is.

A székely pityókaföldek nagyrészét ganyés szekér járja, biztosítva a friss és minőségi BIO tápanyagot a talajnak. A szekér kerekei nem sértik a barázdákat, sem a jó erkölcsöt.

A székelyföldi ködös-fagyos klíma elpusztítja a kártékony mikroorganizmusokat a talajban, így a pityóka erőtől és egészségtől duzzadó lesz.

A messze földön híres székely pityókához csipetnyi kristálytisztaságú parajdi sót adunk, így alkotjuk meg a Parajdi Sós Csíki Csipszet. Az ízesítésére használt só, Erdély legismertebb bányájából, a parajdi sótelepről származik, amely mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől.

Ajánlott sörkíséret: Szűretlen Csíki Sör

Az ízkülönlegességek híveinek nagy kedvence az igazi édes pirospaprika fűszerrel ízesített Paprikás Csíki Csipsz. Ha nem elég paprikás a hangulat, roppantson el egy falat csipszet, a változás már rövid időn belül észlelhető lesz!

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

A lyukak kedvelőinek ajánljuk a Roppant Sajtos Csíki Csipszet, amelyet a ropogós székely pityóka mellett a különleges, székely erőt tartalmazó fűszerkeverék tesz ellenállhatatlanná, fogyasztóját pedig legyőzhetetlenné.

A sajtfűszer olyan különleges sajtok keveréke, amelyeken található lyukakban lévő extra oxigén hozzájárul friss és kreatív gondolatok születéséhez. Extra sajt. Extra oxigén. Extra székely.

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Silver Light 

Ezt a ropogós és gazdag fűszerezésű csipszet a telt ízek kedvelőinek ajánljuk, de elfogyasztása után garantáltan csak az ízélmény lesz “telt”.

Csókolózás előtt a fogyasztást kifejezetten nem ajánljuk. Inkább utána, akkor viszont nagyon!

Ajánlott sörkíséret: Székely Sör

A fokhagyma általában az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól ismert. Azonban érdemes tudni azt is, hogy megvédhet az ártó szellemektől, valamint legendák szólnak arról, hogy ez a növény a jó házasság titka is, hisz felpezsdíti a vágyakat. A messze földön híres székely pityókát megfűszerezzük a „vággyal”, így alkotjuk meg a Fokhagymás ízű Csíki Csipszet.

Friss házasoknak különösen ajánlott!

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör Gyömbér chili

A szarvasgomba az egyik legnemesebb alapanyag, amely különleges társa a székely pityókának. A szarvasgomba ritka előfordulása és különleges íze igazi prémium élményt biztosít a Tiltott Szarvasgombás Csipsz fogyasztóinak.

„Aki erkölcsös és erényes életet szeretne élni, az ne kóstolja meg a szarvasgombát!” – tartja az olaszosan székely közmondás.

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold

Az erdélyi erdőségekben barangolva apró csodákkal találkozhatunk nap mint nap. A fakopáncshang, a madárének, a medvebőgés (ekkor óvatosan) és a friss illat mellett igazi kincs az erdei gombák királya, a medvegomba. Aromái szárítva gazdagodnak, így ezt a fűszert használva méltóképpen illeszkedik prémium termékeink sorába a Tiltott Medvegombás Csíki Csipsz.

Az erdőkben vigyázat, a medve nem játék!

 Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold

Amilyen kucifántos és sokoldalú a székely, olyan széleskörű az ecet felhasználása Erdélyben. Csíkban még tüzet is oltanak vele! Mostantól az új és külöleges ízek kedvelői felfedezhetik az ecettel és a parajdi sóval fűszerezett Tiltott Ecetes és Sós Csipszet! “Nagyszüleimtől tanultam, hogyan termesszek miőségi pityókát. Ők meg az övéiktől. Én es’ ezt szeretném továbbadni…”

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

A székely ember a jó pityókacsipsz elkészítésére roppant mód odafigyel, akárcsak arra, hogy milyen kolbászt eszik. Mindkettőből a kedvencét akarja. Így a hungarikum Gyulai kolvász felejthetetlen ízpárja a szívvel nevelt székely pityókának. 

 Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold

A messze-földön híres székely pityókához csipetnyi kristálytisztaságú parajdi sót adunk, így alkotjuk meg a Csíki Szalmapityókát. Az ízesítésre használt só, Erdély legismertebb bányájából, a parajdi sótelepről származik, amely mentes mindennemű környezeti szennyeződéstől.

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

A fokhagyma általában az egészségre gyakorolt pozitív hatásairól ismert. Azonban érdemes tudni azt is, hogy megvédhet az ártó szellemektől, valamint legendák szólnak arról, hogy ez a növény a jó házasság titka is, hisz felpezsdíti a vágyakat. A messze földön híres székely pityókát megfűszerezzük a „vággyal”, így alkotjuk meg a Fokhagymás ízű Csíki Szalmapityókát
Friss házasoknak különösen ajánlott

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Gyömbér Chili Sör

A lyukak kedvelőinek ajánljuk a Roppant Sajtos Csíki Csipsz Szalmapityókát, amelyet a ropogós székely pityóka mellett a különleges, székely erőt tartalmazó fűszerkeverék tesz ellenállhatatlanná, fogyasztóját pedig legyőzhetetlenné. A sajtfűszer olyan különleges sajtok keveréke, amelyeken található lyukakban
lévő extra oxigén hozzájárul friss és kreatív gondolatok születéséhez.Extra sajt. Extra oxigén. Extra székely.

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Silver Light 

Az igazi füstölt sonka és torma sosem hiányozhat egy székely ünnepi asztaláról. Bár időről időre mindenki vágyik az új ízek megismerésére, mégis a legfinomabbak a tradícionális, egyszerű ízek. A mai rohanó világban érdemes egy-egy pillanat erejéig visszatérni a hagyományos ízvariációkhoz, amik visszarepítenek a régi idők szép emlékeibe.

Fogadjunk egy malacban, hogy így van!

Minden székely háznál hagyomány és egyben családi ünnep a disznóvágás. Olyankor a „lecsi-pecsi” pörkölt után az első kész étek a töpörtyű, mai frissen, kis sóval, házi pityókás kenyérrel az igazi finomság. A Csíki Csipsz Pigi töpörtyű ízesítésű gabona snack felidézi a régi simoni disznóvágás emlékeit: a lobogó tűz illatát és az álmodás utáni jókedvet egyaránt.

„Egészséget az elfogyasztásához!”

A teljes kiőrlésű gabonából készült termékeink amellett, hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, egyes betegségek kialakulását is segítenek megelőzni, illetve csökkentik a koleszterin szintet.
Ezen kívül nehezebb elhízni tőle! Tegyél egy próbát.

A teljes kiőrlésű gabonából készült termékeink amellett, hogy sok hasznos élelmi rostot, vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak, egyes betegségek kialakulását is segítenek megelőzni, illetve csökkentik a koleszterin szintet.
Ezen kívül nehezebb elhízni tőle! Tegyél egy próbát.

A székelyek törökbúzája nemcsak az igazi szalonnás-juhtúrós puliszka fő alapanyaga, hanem „kipattintott” formájában is egyszerű, de nagyszerű ropogtatnivaló. A SZARVASGOMBÁS POPCORN különleges és egyedi ízvilága igazi prémium élményt nyújt fogyasztójának.A kukorica nem sörbe való, hanem mellé, kísérőnek!

Ajánlott sörkíséret: Tiltott Csíki Sör

A székelyek törökbúzája nemcsak az igazi szalonnás-juhtúrós puliszka fő alapanyaga, hanem „kipattintott” formájában is egyszerű, de nagyszerű ropogtatnivaló. A PARAJDI SÓS POPCORN ízesítésére használt só Erdély legismertebb bányájából, Parajdról származik. A kukorica nem sörbe való, hanem mellé, kísérőnek!

Ajánlott sörkíséret: Transylvanian Csíki Sör Gold